AINA HYVÄ BISNESSÄÄ.

 

Energia & Ympäristö

Suomen johtava energia- ja ympäristöteknologian kaupunki

Lappeenrannan kaupunki on sitoutunut kunnianhimoisiin ympäristötavoitteisiin tarjoten vihreän energian ja ympäristöteknologian alojen yrityksille erinomaisen toimintaympäristön. Kaupungin tavoitteena on kehittää Lappeenrannasta energia- ja ympäristöalan keskittymä, jossa elinkeinoelämä kasvaa yritysten, yliopiston ja kaupungin yhteistyönä. WWF on valinnut Lappeenrannan Suomen ilmastopääkaupungiksi vuonna 2016. Lappeenranta sijoittui 18 parhaan kaupungin joukkoon WWF:n Earth Hour City Challenge -kilpailussa. Lappeenranta on edelläkävijä energia- ja ympäristöasioissa monella eri mittarilla mitattuna. 

Lappeenrannan alueella toimii useita, etenkin Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) tutkimusosaamisesta syntyneitä yrityksiä. Myös alueen metsäteollisuus investoi merkittävästi energia- ja ympäristöalan innovaatioihin. LUT on maamme merkittävin yliopistollinen energia-alan kouluttaja ja tutkimuksen tuottaja. Energia- ja ympäristöalan tutkimus on linkitetty vahvasti liiketalouteen ja kaikki toimialat läpäisevään digitalisaatioon.

Menestystä ruokkiva toimintaympäristö

Monet Lappeenrannan innovatiivisimmista yrityksistä toimivat Skinnarilan Green Campuksella, joka valittiin maailman ympäristöystävällisimmäksi kampusalueeksi vuonna 2014. LUT:n Green Campus on tutkimus- ja opetusympäristö, jossa hyödynnetään yliopiston energiaosaamista ja innovaatioita. Alueella sijaitsevat mm. suuri aurinkovoimala sekä tuulivoimala, jotka tuottavat energiaa tutkimuksen lisäksi myös yliopiston sähköautojen, -skootterien ja -pyörien lataamiseen.

Kasvusopimuksessa kaupunkiseutu ja valtio ovat sitoutuneet edistämään päästöttömään energiajärjestelmään, kiertotalouteen ja vedenpuhdistukseen liittyviä kokeiluita ja kärkihankkeita sekä hyödyntämään julkisia investointeja yritysten referenssi- ja tuotekehityskohteina.

Lappeenrannan seudulla toimii vireä energia- ja ympäristöalan yritysverkosto Green Energy Showroom (GES), jonka jäseniä yhdistää pyrkimys luoda liiketoimintaa kestävän kehityksen ratkaisuista. Verkoston avulla yritykset ovat jatkuvasti uusimman tiedon äärellä ja voivat vaihtaa kokemuksia ja näkemyksiä välittömässä ja positiivisessa ilmapiirissä.
 

 

 


Visedon menestystä vauhdittavat paitsi ajankohtainen tuote myös merkittävät asiakkuudet ja oikea ajoitus

Kimmo Rauma
Toimitusjohtaja, Visedo Oy