Vahvasti kasvava klusteri

Vahvasti kasvava klusteri

ICT on nopeasti ja vahvasti kasvava toimiala Lappeenrannan seudulla. Klusterissa on lähes 1000 työpaikkaa, mutta määrän on ennustettu ainakin kaksinkertaistuvan seuraavien 5-10 vuoden aikana. Osa yrityksistä sijaitsee kaupungin keskustassa ja sen lähialueilla ja toinen keskittymä sijaitsee Skinnarilassa Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) ja Saimaan ammattikorkeakoulun (Saimia) läheisyydessä.

Skinnarilan teknologiayhteisö

Skinnarilan kampuksen läheisyydessä on tarjolla runsaasti nykyaikaista ja toimivaa tilaa niin isommille, kuin pienemmillekin yrityksille. Kampusalueella työskentelee yli 2000 henkilöä koulutuksen, tutkimuksen ja teknologiayhtiöiden palveluksessa. Teknologiakeskuksen 100 yritystä ja 1000 osaajaa muodostavat Kaakkois-Suomen suurimman teknologiayritysten yhteisön. Alueella on pitkät perinteet oppilaitosten ja yritysten yhteistyöstä, joten myös uusilla toimijoilla on helppo verkostoitua oppilaitosten ja muiden yritysten kanssa. Alueen ICT-yritykset tekevät paljon yhteistyötä alan kehittämiseksi ja osaajien houkuttelemiseksi alueelle.

StartupMill:n yhteisöllinen tila Skinnarilan Technopoliksen yhteydessä tarjoaa aloittaville tai toimintaa laajentaville yrityksille hautomon, jonka avulla yritys voi jalostaa tai testata liikeideaansa. StartupMill:ssa toimii useita vahvasti kasvavia ICT-alan toimijoita.
 


Heti ensitapaamisella tuntui, että tänne on hyvä tulla.

Jukka Tarkiainen
Toimitusjohtaja, LTC-Otso